Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا-کلانتري گفت:اميدواريم با ايجاد برخي تغييرات تشکيلاتي در سازمان جايگاه مهم‌تري براي خبرنگاران از لحاظ علمي و آساني کار پيش‌بيني کنيم.
به گزارش خبرگزاري آريا، عيسي کلانتري رييس سازمان حفاظت محيط زيست در اولين نشست خبري خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: بيش از 70 درصد مشکل محيط زيست ايران در حوزه آب است ، مساله آب را نبايد قرباني يوزپلنگ کنيم و اهميت تراريخته نسبت به آب کمتر است و هيچ‌کس در سازمان حق ندارد به خبرنگاران بي‌احترامي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رييس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينکه هر کشوري در حوزه محيط زيست يک اولويت کاري دارد، اظهار کرد:براي مثال چين آلودگي هوا را در اولويت اول خود قرار داده است.ممکن است در کشورهاي ديگر پسماند و يا ساير مسائل محيط زيست در اولويت باشد.بررسي‌ها نشان مي‌دهد بيش از 70 درصد مشکل محيط زيست کشور ما در حوزه آب است و تداوم روند موجود در کشور تا 15 سال آينده از موجب از بين رفتن تاريخ چند هزار ساله ما خواهد شد.
وي تصريح کرد که مساله آب را نبايد قرباني يوزپلنگ کنيم و اهميت تراريخته نسبت به آب کمتر است.
کلانتري با تاکيد بر اينکه نبايد مساله آب را قرباني ساير مسائل کنيم، گفت:نبايد مساله مهم و اساسي آب را قرباني يوزپلنگ کنيم، اگرچه حفظ اينگونه اهميت بسياري دارد.تهديد مساله آب براي کشور تهديد بود و نبود کشور و تهديد بود و نبود تمدن کشور است.
وي افزود:اهميت تراريخته در کنار آب بسيار جزيي است بنابراين نبايد مسائل اصلي را قرباني مسائل فرعي کنيم.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه 75 درصد آب‌هاي شيرين فسيلي را از دست داده‌ايم، گفت:مسائل محيط زيست در هر منطقه کشور با مناطق ديگر فرق دارد. در حال حاضر شمال کشور دچار مشکل پسماند است ولي در خارج از اين منطقه پسماند اولويت چهارم و پنجم است.در شمال کشور آب شايد مساله آخر باشد ولي در بقيه استان‌ها آب اولويت شماره يک است.
به گفته کلانتري، خوزستان از گرما و گرد و غبار رنج مي‌برد اما در خراسان رضوي مشکلي اصلي آب است و در تهران به ويژه در فصل سرد سال اينورژن يا وارونگي دما-که باعث افزايش آلودگي هوا مي‌شود-مشکل اصلي تهران است.اگرچه ممکن است در تهران آب مشکل اول نباشد ولي آب، مشکل اول کشور است.

هيچ‌کس در سازمان حق ندارد به خبرنگاران بي‌احترامي کند
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در بخشي مهم با اشاره به خبرنگاران گفت:غيرت و تعصب خبرنگاران حوزه محيط زيست قابل تقدير است. دوستداران واقعي محيط زيست همين خبرنگاران هستند که بايد سازمان محيط زيست آنها را از لحاظ علمي تقويت کند.اميدواريم با ايجاد برخي تغييرات تشکيلاتي در سازمان جايگاه مهم‌تري براي خبرنگاران از لحاظ علمي و آساني کار پيش‌بيني کنيم.بايد تلاش کنيم محيط زيست را به کمک خبرنگاران داخل خانواده‌ها ببريم، چون مديريت، محيط زيست با 300 هزار محيط بان ميسر نيست.بدون اينکه مردم جايگاه محيط زيست منطقه خود را درک کنند، حفاظت از حيات وحش و منابع ژنتيک امکان‌پذير نخواهد بود.
معاون رييس جمهور با تاکيد بر اينکه امکان نگهداري محيط زيست بدون آگاهي مردم وجود ندارد،‌ گفت:مردم بايد نسبت به حقوق شهروندي خود آگاهي داشته باشند، براي همين تاکيد کرده‌ام که هيچ‌کس در سازمان حفاظت محيط زيست حق ندارد به خبرنگاران بي‌احترامي کند.خبرنگاران کمک حال اين سازمان خواهند بود.
البته اين در حالي است که از خبرگزاري آريا دعوت بعمل نيامده بود و اين به خاطر تنها يک گزارش منتقدانه به خانم ابتکار در دوره گذشته در زمينه تالاب هامون بود که با برخورد تند و پرخاشگرانه و بي احترامي به خبرنگار و نامه نگاري و ... مواجه شده بود و شايد هم يادشان رفته که خطاي بسيار بزرگي است که در اولين نشست رييس سازمان از همه رسانه ها "چه رسانه هاي همراه ، چه منتقد "دعوت نشود. اميد مي رفت که با حضور رييس جديد سازمان اينگونه رفتارها از ميان برداشته شود که نشده و لذا به نظر مي رسد با تغيير مديريت مربوطه و جايگزيني فردي لايق و شايسته و حرفه اي، اين مشکل براي هميشه حل شده و بازوي اصلي پيشبرد اهداف رياست سازمان باشد.

وي در اين نشست در مورد توليد محصولات تراريخته و انجام ارزيابي‌هاي مربوط به اين محصولات اظهار کرد:وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکي يزد ماموريت تحقيق و بررسي در اين زمينه را داده بود که در مورد سلامت برنج تراريخته اظهارنظر کند.بعد از سه سال و نيم بررسي و ارزيابي، چهارشنبه هفته گذشته رسما نتايج اين بررسي‌ها اعلام شد.براساس گزارش رسمي وزارت بهداشت، برنج تراريخته از نظر سلامت مشکلي ندارد.
وي با بيان اينکه آموزش و فرهنگ‌سازي محيط زيست در جامعه ايران ضرورت دارد، گفت:محيط زيست طبيعي و انساني بايد توسط مردم مديريت شود.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه يکي از چهار اصل توسعه پايدار حفظ حقوق نسل‌هاي آينده است، گفت:نسل آينده از ذخاير ژنتيک، حيات وحش، جنگل‌ها و...صاحب حق است.اگر سياست توسعه متوازن را به‌درستي اجرا کنيم هيچ مشکلي در زمينه حفظ محيط زيست و توسعه نخواهيم داشت. در غيراينصورت يکي قرباني ديگري خواهد شد.
وي با بيان اينکه سياست سازمان حفاظت محيط زيست، توسعه پايدار و متوازن است، گفت:در اين راستا سعي داريم با ايجاد برخي تغييرات تشکيلاتي کاري کنيم که محيط زيست مانع توسعه کشور به شمار نيايد.در حال حاضر 4.5 ميليون بيکار فارغ‌التحصيل دانشگاهي داريم که دولت نمي‌تواند به اين موارد بي‌توجه باشد بنابراين همه دستگاه‌ها و قواي مجريه، مقننه و قضاييه بايد در راستاي سياست متوازن حرکت کنند.
وي در مورد ادغام سازمان حفاظت محيط زيست با سازمان جنگل‌ها اظهار کرد:طبق تفاهم‌ها 12 تا 17 درصد وسعت هر کشوري بايد در قالب مناطق چهارگانه محيط زيست تحت مديريت قرار گيرد.بالاتر از همه اين‌ها اصل توسعه متوازن است.اگر کل کشور اين سياست را بپذيرند فرقي ندارد تقسيم‌بندي دستگاه‌ها به چه شکلي باشد.اگر اعتقاد به سياست توسعه متوازن باشد، هيچ مشکلي پيش نمي‌آيد، به‌طوري که در برخي کشورها مثل آمريکا همه عرصه‌هاي جنگلي تحت مديريت محيط زيست نيست.

کلانتري با اشاره به اينکه شرايط حاضر بيش از 80 درصد از مشکل کشور مشکل آب است، گفت:طبق عرف بين‌الملل حق نداريم بيش از 40 درصد آب‌هاي تجديدپذير را استفاده کنيم ولي در حال حاضر 110 درصد از آب‌هاي تجديدپذير مصرف مي‌شود اين در حاليست که حتي کشورهاي آفريقا و خاورميانه با اين شيوه از آب‌هاي تجديدپذير استفاده نمي‌کنند.براساس برآوردها بايد 35.5 ميليارد متر مکعب در سال آب مصرف شود ولي 97 ميليارد متر مکعب آب مصرف مي‌شود.بنابراين اولويت اول کشور در حوزه محيط زيست آب است.

انجام هماهنگي بين سازمان محيط زيست و شهرداري تهران براي کاهش آلودگي هواي پايتخت
وي در ادامه نشست در مورد برنامه‌هاي سازمان حفاظت محيط زيست براي کاهش آلودگي هواي تهران اظهار کرد: خوشبختانه با انتخاب شهردار جديد تهران و با توجه به شناختي که از او دارم هماهنگي بين سازمان حفاظت محيط زيست و شهرداري در حوزه کاهش آلودگي هوا انجام خواهد شد. در حال حاضر آلودگي هوا مشکل بزرگ کلان‌شهرها است و راه‌حل ايدر صنعت خودرو، موتورسيکلت و نيروگاه‌ها است و اين بخش‌ها را بايد مديريت کنيم.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست اظهار کرد: درا ين زمينه‌ها متخصص به اندازه کافي در سازمان حفاظت محيط زيست نداريم بنابراين قرار شده است با کمک سازمان برنامه و بودجه بخشي از وظايف حاکميتي اين سازمان را به دانشگاه‌هاي بزرگ کشور واگذار کنيم و از دانشگاه‌هاي تهران، اميرکبير، شريف و... به عنوان ناظر بر روند توليد خودرو و موتورسيکلت استفاده خواهد شد. همچنين در پالايشگاه‌ها نماينده دائمي سازمان محيط زيست به منظور اطمينان از توليد سوخت استاندارد مستقر مي‌شود.
کلانتري با تاکيد بر اينکه بيش از 50 درصد آلودگي هواي تهران ناشي از کاميون‌هايي است که شبانه وارد تهران مي‌شوند، تصريح کرد: برنامه‌ريزي دقيق بايد در اين زمينه داشته باشيم تا کاميون‌هاي 30 ساله و 50 ساله وارد شهر تهران نشوند همچنين بايد به نوسازي اين دستگاه‌ها توجه کنيم.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست همچنين به آلودگي ناشي از نيروگاه‌ها اشاره و اظهار کرد: نيروگاه شهيد رجايي در دو ماه از فصل زمستان گاز ندارد و بيش از 20 درصد آلودگي شهر تهران مربوط به زماني است که اين نيروگاه‌ با مازوت کار مي‌کند که با آقاي زنگنه - وزير نفت- صحبت و رايزني شده و او قول داده است که در فصل زمستان گاز نيروگاه شهيدرجايي قطع نشود.

سازمان حفاظت محيط زيست ،متخصص کافي ندارد
کلانتري در ادامه با بيان اينکه سازمان حفاظت محيط زيست از لحاظ نيروي انساني به شدت دچار ضعف است، گفت: سازمان به متخصصان در حوزه‌هاي متعدد نياز دارد. در شهريورماه سال 93، ستاد احياي درياچه اروميه طرح انتقال آب از حوضه شماره 1 به شماره 2 را به سازمان حفاظت محيط زيست ارسال کرد تا اين سازمان نظر خود را در مورد اين طرح ارائه دهد. سه سال از آن زمان گذشته ولي سازمان هنوز نتوانسته يک برگه اظهارنظر در مورد اين طرح به ستاد احياي درياچه اروميه عرضه کند بنابراين سازمان حفاظت محيط زيست ،متخصص کافي ندارد.
معاون رييس جمهور تاکيد کرد: طبق مصوبه جديد اگر سازمان حفاظت محيط زيست نتواند تا سه ماه به طرح‌هاي ارائه شده جواب دهد، دستگاه اجرايي مي‌تواند بدون داشتن نظر محيط زيست کار خود را شروع کند بنابراين بايد توان علمي و تخصصي سازمان حفاظت محيط زيست را افزايش دهيم يا بايد از دانشگاه‌هاي کشور خريد خدمت کنيم. چون سازمان نيروي انساني کافي براي پاسخگويي و ارزيابي پروژه‌ها را ندارد.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه با اشاره به اينکه با مديران کل استان‌ها جلسه داشته و با آنان در مورد مشکلاتشان صحبت کرده‌ام، گفت: بيشتر مديران کل استان‌ها از 20 سال پيش مدير هستند. در اين جلسات آنان گفتند که 90 درصد مشکلشان سازمان حفاظت محيط زيست است چون مانع تصميم‌گيريشان در استان مي‌شود. مديرکل استان‌ها معتقد هستند شناخت بيشتري از استان خود نسبت به مديران مستقر در سازمان دارند بنابراين ي‌توانند تصميم‌ساز استان تحت مديريت خود باشند. از بين 31 مديرکل، 28 مديرکل سازمان را مشکل اساسي در راه خود مي‌بيند و معتقد است سازمان مانع تصميم‌سازي درون استان مي‌شود بنابراين تصميم‌گرفتيم به مديران کل اختيار کامل بدهيم و از سوي ديگر از آنها مسووليت‌پذيري بخواهيم.

کلانتري با بيان اينکه محيط زيست نمي‌تواند ماشين «نه» باشد، گفت: بايد براي پروژه‌هايي که مشکل زيست محيطي ايجاد مي‌کنند راهکار ارائه دهيم تا ضمن اجراي طرح توسعه‌اي محيط زيست نيز حفظ شود. در موارد استثنايي برخي طرح‌ها بايد به طور کلي تعطيل شود اما نمي‌توان جلوي همه طرح‌هاي توسعه‌اي را گرفت بنابراين بايد ضمن ارائه راهکار و راه‌حل سعي کنيم در کنار اجراي پروژه‌ها حفظ محيط زيست را نيز داشته باشيم.

کلانتري 70 درصد وقت خود را به آب اختصاص خواهد داد
وي تاکيد کرد: 70 درصد وقت خود را روي مساله آب خواهم گذاشت چون اشتباه است که وزارت نيرو را به حال خود رها کنيم. نبايد 110 درصد آب تجديدپذير مصرف شود. اگر مصرف آب کم نشود، کشور از بين مي‌رود.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه موضع خود در مورد سدسازي‌ها را اعلام کرد و گفت: از نظر من سدسازي در در برخي جاها خوب و در برخي جاها بد است. من سد نازلو و سد سيمينه‌رود را علي‌رغم پيشرفت کاري بالا و صرف هزينه‌هاي بسيار بالا متوقف کردم بنابراين سدسازي در همه جا خوب و يا در همه جا بد نيست، بلکه لازم است ارزيابي زيست محيطي براي احداث سد صورت گيرد. معتقدم در شمال کشور سدسازي مانعي ندارد.

کلانتري در ادامه معاون محيط زيست طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست را معرفي کرد و گفت: دکتر نمکي از سازمان برنامه و بودجه به سازمان حفاظت محيط زيست آمده و قرار است معاونت محيط زيست طبيعي را برعهده بگيرد. او يکي از صاحبنظرترين افراد در محيط زيست طبيعي است. معاونت محيط زيست طبيعي با اختيارات کامل به دکتر نمکي واگذار خواهد شد. آقاي نمکي زمان رياست خانم ابتکار، مشاور سازمان بودند.
معاون رييس جمهور با تاکيد بر اينکه در سازمان حفاظت محيط هر سمت را به متخصص آن واگذار مي‌کنم گفت: من در بسياري از حوزه‌هاي محيط زيستي تخصصي ندارم بنابراين از افراد متخصص براي پست‌هاي مختلف استفاده مي‌کنم. من اينجا هستم تا سازمان را به دست متخصصان مديريت کنم بنابراين بايد توان مديريت داشته باشم و کارها را به افراد متخصص بسپارم. سازمان حفاظت محيط زيست بايد بتواند از نمک گرفته تا آهو و از موشک گرفته تا دوچرخه اظهارنظر کند.
به گفته کلانتري، مديران کل حفاظت محيط زيست استان‌ها بايد از دانشگاه‌هاي هر استان استفاده کند و همه دانشگاه‌ها بايد در خدمت محيط زيست استان خود باشند و بايد خريد خدمت از دانشگاه‌ها صورت گيرد.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در مورد اينکه آيا اين سازمان در اين دوره اقدام به تخريب برخي سازه‌هاي مخرب مي‌کند، گفت: سازمان حفاظت محيط زيست نمي‌تواند خلاف قانون عمل کند. قانون مي‌گويد اگر تا سه ماه پاسخ ارزيابي را ندهد، دستگاه اجرايي مي‌تواند وارد عمل شود.
کلانتري تاکيد کرد: دستيابي به رشد 8 درصدي کشور، قانون است. اگر در اين ميان دستگاه‌هاي مختلف اعلام کنند که محيط زيست مانع دستيابي به اين رشد است، محيط زيست کشور به طور کلي حذف مي‌شود بنابراين بايد ضمن اجراي طرح‌هاي توسعه‌اي، تخريب محيط زيست را به حداقل برسانيم، در اين راستا موظف هستيم تا توسعه انجام شود و خسارت‌هاي محيط زيست به حداقل برسد.
وي با اشاره به اينکه بودجه سازمان حفاظت محيط زيست کشور از کمک بلاعوض دولت به دو منطقه آزاد تجاري و اقتصادي کمتر است، گفت: بودجه اين سازمان بسيار ناچيز است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه با تاکيد بر ضرورت مديريت منابع آب کشور اظهار کرد:هيچ يک از وزراي نيرو از بعد انقلاب به اندازه آقاي چيت‌چيان سهم آبي نداشتند. در دوره او تخصيص حق‌آبه محيط زيست مشخص شد و قرار شد 11.7 ميليارد متر مکعب حق‌آبه به تالاب‌ها، درياچه‌ها و رودخانه‌ها داده شود. در همين دوره حق‌آبه کارون، درياچه اروميه و گاوخوني داده شد و تالاب گاوخوني 170 ميليون متر مکعب آب دريافت کرد.
کلانتري با اشاره به اينکه حق‌آبه تالاب‌ها بايد تا بهمن‌ماه و در زمان پرآبي تامين شود، گفت: آب‌هاي جرياني از ارديبهشت‌ماه به بعد به درياچه و تالاب نمي‌رسد. همچنين آب‌هاي سيلابي با احداث سدها تنظيم شده است و به تالاب‌ها نمي‌رسد.
معاون رييس جمهور در مورد برنامه‌هاي سازمان حفاظت محيط زيست براي پديده گرد و غبار اظهار کرد: طبق آخرين اطلاعات ستاد مقابله با گرد و غبار 27 کانون گرد و غبار وجود دارد که چهار کانون، داخلي و 24 کانون، خارج از ايران يعني در عراق و سوريه است. چهار کانون داخلي به اندازه 24 کانون خارجي گرد و غبار توليد مي‌کنند.ايجاد اين کانون‌ها ناشي از خشک شدن تالاب‌هاي خوزستان است همچنين بخشي از کانون‌ها از نواحي رملي و اراضي شخم‌خرده‌اي که چک نمي‌شوند نشات مي‌گيرد. امسال حدود 190 ميليارد تومان براي گرد و غبار تخصيص داده شده است.
کلانتري افزود: برخي کانون‌هاي گرد و غبار عراق تحت تصرف داعش بود. خوشبختانه در حال حاضر با آزادسازي اين مناطق انتظار مي‌رود دولت عراق اقدامات جدي براي مهار کانون‌هاي گرد و غبار بکند. افزون بر اين يک مرکز تحقيقاتي و آموزشي با مشارکت ايران و عراق در اين کشور ايجاد شده است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه اظهار کرد: سازمان جنگل‌ها در زمينه بيابان‌زدايي و مقابله با گرد و غبار تخصص زيادي دارند بنابراين بايد با تامين امکانات و رعايت حق‌آبه‌هاي زيست محيطي قابليت مهار کانون‌ها به گرد و غبار ايجاد شود. اين موضوع يک شبه حل نمي‌شود و حداقل دو، سه سال طول مي‌کشد.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست که همزمان رياست ستاد احياي درياچه اروميه را نيز برعهده دارد در مورد آخرين وضعيت اين درياچه اظهار کرد: احياي درياچه اروميه بستگي به تامين بودجه دارد. راه‌حل‌هاي اجرايي مشخص و نسخه خوبي براي اين درياچه نوشته شده است اما اگر منابع مالي به‌موقع تامين نشود، احياي درياچه با مشکل روبه‌رو خواهد شد.
کلانتري افزود: اگر منابع مالي احياي درياچه اروميه از سوي دولت تامين شود، قول مي‌دهم درياچه در حد اکولوژيک احيا شود. در شرايط حاضر خطر عدم احيا از بين رفته است ولي ديرکرد در تامين منابع مالي احيا را به تعويق مي‌اندازد. بودجه مورد نياز ستاد درياچه اروميه 2000 ميليارد تومان در هر سال است که سال قبل از اين مبلغ تنها 700 ميليارد تومان داده شد.
رييس ستاد احياي درياچه اروميه در پايان تاکيد کرد:بخش عمده‌اي از گرد و غبارهاي نمکي درياچه اروميه مهار شده است. گرد و غبار نمکي بر افزايش خون شهروندان تاثير گذاشت. سازمان جنگل‌ها در سه سال گذشته بسيار خوب عمل کرده و مهار غبارهاي حاشيه درياچه اروميه را به خوبي پيش برده است. در شرايط حاضر غير از طرح انتقال آب‌هاي مرزي، بقيه طرح‌ها به دليل عدم تخصيص بودجه يا متوقف شده يا در حال توقف است. در حال حاضر درياچه اروميه از خطر خشکيدگي کامل عبور کرده ولي مشکلات پابرجا است. خوشبختانه درياچه اروميه ارتباطي با آبخوان‌هاي اطراف ندارد. اگر منابع مالي به موقع تامين شود، درياچه اروميه احيا مي‌شود. تاکنون 2500 ميليارد تومان براي احياي درياچه اروميه هزينه شده است.
معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان محيط زيست در حاشيه نخستين نشست خبري امروز اظهار کرد: شرط من اين بود که تصميم گير اصلي آب شوراي عالي آب باشد نه وزارت نيرو.ايسنا نوشت که کلانتري در مورد پذيرش يا عدم پذيرش اين شرط از سوي دولت دوازدهم گفت:آقاي روحاني شرط مرا پذيرفته است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۴۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست

به گزارش جام جم آنلاین، در جلسه شورای‌عالی حفاظت محیط زیست که عصر امروز (پنجشنبه) به ریاست حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی تشکیل شد، ۶ دستور کار این جلسه، شامل رفع تعارضات محیط زیستی دستگاه‌های مختلف در استان‌های فارس، زنجان، خراسان شمالی، مازندران و اصفهان، ارتقای ۵ عرصه حفاظت شده، اصلاح، بازنگری و انتزاع در حدود و شمولیت ۵ منطقه حفاظت شده، تعدیل بهای مطالبه ضرر و زیان تلف شدن جانوران وحشی و تعیین تعرفه‌های آزمایشگاه‌های معتمد به تصویب رسید.

در این جلسه رئیس جمهور در سخنانی، مردمی کردن حفاظت از محیط زیست از طریق ایجاد حس مسئولیت و دغدغه‌مندی در عموم مردم نسبت به حفاظت از محیط زندگی خود را از مهم‌ترین ماموریت‌های سازمان و شورای‌عالی حفاظت محیط زیست دانست و تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند تهیه و تدوین طرحی جامع شامل تعریف دقیق ملاحظات زیست محیطی همراه با زمانبندی مشخص است.

ابراهیم رئیسی تلاش برای تحقق عدالت محیط زیستی و بهره‌گیری از روش‌ها و دستاوردهای دانش‌بنیان در راستای ارتقای سیاست‌ها و راهکارهای حفاظتی از محیط زیست را از دیگر مسئولیت‌ها و مأموریت‌های مهم سازمان و شورای حفاظت محیط زیست برشمرد و سازمان محیط زیست را موظف کرد تا علاوه بر به کارگیری فناوری‌های روز، با تعریف دقیق شاخص‌های زیست محیطی برای بهره‌برداران صنعتی، کشاورزی و عمرانی از عرصه‌های طبیعی و همچنین کمک گرفتن از ظرفیت‌ دستگاه‌های مختلف مثل ظرفیت نیروهای نظامی و انتظامی که اشراف کاملی بر همه مناطق کشور دارند، ظرفیت و اثرگذاری اقدامات حفاظتی از محیط زیست کشور را ارتقا دهد.
سید ابراهیم رئیسی از همه کارشناسان ادارات محیط زیست خواست که در تعیین سیاست‌ها، بررسی درخواست‌های بهره‌برداران صنعتی، معدنی و کشاورزی و اقدامات حفاظتی از محیط زیست بر مبنای شاخص‌ها و مبانی قابل دفاع و اقناع‌کننده و نه صرفا سوابق آن مناطق اعمال نظر کنند و اجازه ندهند بهره‌برداری و استفاده از ثروت‌های ملی و عمومی با دلایل غیرقابل دفاع متوقف شده یا با مشکل مواجه شود.

رئیس جمهور با اشاره به برخورداری کشور از بدنه کارشناسی ارزشمند، بر بهره‌گیری شایسته از نظرات کارشناسی و تخصصی در زمینه پاسخگویی به درخواست‌های بهره‌برداری از عرصه‌های طبیعی تاکید کرد و اظهار داشت: پس از اعمال دقیق قوانین و مقررات در ارائه مجوزها با رویکرد حل مسئله، قدم بعدی نظارت و پایش دقیق اجرای سیاست‌ها و چارچوب‌های حفاظتی از سوی بهره‌برداران و اعمال قاطع و جدی قانون علیه خاطیان و متخلفان است.

دیگر خبرها

  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی